Як закон про валюту вплине на курс долара

0
987

Національний банк не очікує негативного впливу на платіжний баланс України прийняття законопроекту про валюту. Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій. Це не повинне негативно вплинути на ситуацію на ринку”, – сказав він.

При цьому Чурій додав, що після прийняття відповідного законопроекту НБУ зможе скасувати низку негативних норм для бізнесу-клімату. У цілому, як зазначив заступник голови НБУ, регулятору після прийняття законопроекту необхідно буде близько 6 місяців для внесення відповідних змін у близько 200 нормативно-правових актів. “Прийняття цього закону буде сприяти припливу прямих іноземних інвестицій”, – додав Чурій.

Національному банку необхідно півроку перехідного періоду для узгодження нормативних актів після прийняття закону про валюту. Національний банк України розраховує на прийняття Радою законопроекту “Про валюту” у 2018 році. 9 серпня 2017 Національний банк оприлюднив законопроект “Про валюту” із власними пропозиціями з введення нової моделі валютного регулювання.

2 березня Національна рада реформ під головуванням Президента Петра Порошенка розглянув законопроект “Про валюту”, що буде внесений на розгляд у Верховну Раду.

Залишити відповідь