Зареєстровано 17 кандидатів на вибори мера Львова в 2020

0
630

Львівська міська територіальна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів на вибори мера Львова, зареєструвавши 17 претендентів на посаду міського голови. Про це повідомляє Депо Новин.

За день до закінчення терміну реєстрації, 28 вересня, ТВК завершила розгляд отриманих документів і зареєструвала останніх двох кандидатів. Зокрема, ними стали Іван Василишин (адвокат, у 2006-2010 роках депутат Львівської міської ради від “Нашої України”), висунутий Конгресом українських націоналістів, і самовисуванець Остап Стахів (глава та активіст громадської організації “Ідея нації”).

Раніше комісія зареєструвала 15 кандидатів у мери Львова.

Четвертий раз на посаду претендує нинішній градоначальник Андрій Садовий, висунутий своєю партією “Об’єднання “Самопоміч”. Він обіймає посаду міського голови з 2006 року, а на останніх виборах у 2015 набрав у першому турі 49,2% голосів і переміг у другому кандидата від “Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Руслана Кошулинського з результатом 61,1%.

Кошулинський знову складе йому конкуренцію, балотуючись у мери від “Свободи”. Наразі він є головою секретаріату партії, у 2012-2014 був заступником голови Верховної Ради, а в 2015 році вийшов у другий тур виборів мера Львова та програв Садовому, набравши 36,8% голосів.

З ними за посаду побореться колишній голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, зареєстрований від “Європейської солідарності”. Він був головою Львівської ОДА у 2014-2019 роках, а в 2007-2014 – першим заступником Садового.

Від партії “Слуга народу” у виборах бере участь лікар Тарас Кльофа. Він – позафракційний депутат Львівської міськради, який пройшов до неї від “Самопомочі”, начальник медчастини військово-медичного клінічного центру Західного регіону, лікар-уролог, заслужений лікар України.

Від партії “Голос” на вибори йде депутат Верховної Ради Ярослав Рущишин. Він пройшов до парламенту від “Голосу” на окрузі №117 у Львові.

У мери Львова від “Українського демократичного альянсу за реформи (УДАР) Віталія Кличка” балотується Оксана Юринець. Вона – професор кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету “Львівська політехніка”, у 2014-2019 роках була депутатом парламенту від “Блоку Петра Порошенка”, а в 2010-2014 роках – депутатом Львівської обласної ради від УДАРу. У 2019 на виборах до Ради програла Рущишину з різницею 1 тис. голосів, а в 2015 на виборах мера Львова стала п’ятою з результатом 4,4%.

Самовисуванцем на вибори зареєстровано Ігоря Васюника – голову наглядової ради “Укркорпінвест”, ексдепутата Ради від фракції “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, обраного в 2012 на окрузі у Львові, і від “Народного фронту”, обраного в 2014 за списком партії. Він балотувався у мери Львова у 2015 році, але отримав лише сьомий результат – 3,3% голосів.

Від партії “За майбутнє” у виборах бере участь обраний  у Львівську міськраду від партії УКРОП, помічник депутата Ради Тараса Батенка Ігор Телішевський.

Партією “Варта” висунуто також депутата міськради обраного від партії УКРОП, помічника генерального директора Львівської національно галереї мистецтв ім. Возницького Ігоря Зінкевича.

Від Української галицької партії на вибори зареєстрована депутат Львівської міськради від однойменної фракції Юлія Гвоздович.

Партією “Народний Рух” в мери висунуто директора фірми архітектурно-проектних послуг “Укрдизайнгруп” Ігоря Кузьмака.

Також на вибори зареєстровано кандидата від партії “Духовна Україна” Наталію ван Доєверен – головного лікаря благодійного фонду “Госпіталь митрополита Андрея Шептицького” Львівської архиєпархії УГКЦ.

Шляхом самовисування у виборах беруть участь: Роман Матис – керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА, який раніше очолював Самбірську районну організацію БПП, Юрій Бунь – завідувач кафедри хірургічної стоматології Львівського медінституту і Назарій Брезицький – керівник релігійного позаконфесійного видавництва “Добра книга”.

Поділитись

Залишити відповідь